Koliko svojih kraljeva su Srbi ubili i protjerali?

KOLIKO SU SRBI UBILI I PROTJERALI SVOJIH VLADARA?

Vjerujem da ne postoji narod koji za sebe ne misli da je superioran,da je jedinstven,da su svi u njegovom narodu dobri a u drugim narodima svi losi...
Mnogo Srba misli da su svi Srbi dobri,a svi Hrvati losi.
Mnogo Hrvata misli da su svi Hrvati dobri a svi Srbi losi.
Tako je svuda,svako misli da je njegova zemlja -zemlja koja je Bogom data.
Ali ako se bar potrudimo da budemo objektivni,vidjecemo i u svom dvoristu da postoje lose strane,pa tako i u srpskom narodu. I to ne samo sada,nego kroz cijelu istoriju.

Postoje situacije kada je drzava kriva za neke stvari,ali ljudi pocinju da i od svojih kucnih problema,nadje krivcca u vlastima. Tako su radili i kroz istoriju,i cesto bili nezadovoljni vladarima. 

Najpoznatiji u nasem narodu koji je izgubio glavu od svog naroda je Karadjordje Petrovic. Za njegovo ubistvo je krivac ,ni manje ni vise nego Milos Obrenovic, kum Karadjordjev.

To naravno nije prvi put da se to desi
. Po nekim istoricarima,Srbi su krivi i za smrt Cara Dusana i Cara Urosa,ali i vladara Jovana Nenada.

Za ubistvo Kralja Aleksandara Karadjordjevica, dovode se u vezu i Makedonci,kao i Hrvati i cak po nekim ljudima koji se bave istorijom,ucesce je imala i srpska strana.Danilo I Petrovic Njegos je takodje ubijen ,a ubio ga je sunarodnik  Todor Kadic,takodje srpske nacionalnosti.

Aleksandar Obrenovic
je sa svojim najblizim ljudima ubijen u Majskom prevratu,u kojoj je pokretac bila organizacija ''Crna Ruka'' pod upravom Dragutinaa Dimitrijevica ,zvanog Apis.


Bilo je mnogo i onih koji nisu bili ubijeni,ali su nasilno svrgnuti pa su dovodjeni novi. I novija istorija poznaje takve scene,pocevsi od Slobodana Milosevica koji je nasilno skinut sa vlasti,do Zorana Djindjica koji je ubijen.


Postavlja se pitanje,dokle ce se ovako raditi,i da li ce postojati vladar koji ce zadovoljiti sve ljude u drzavi,jer ako cak ima i 90% podrske,onih 10% koji nisu za njega ce dizati ustanke i bune. 

www.Ilirikum.net - Pogledajte i ostale objave 
Pise : Aleksandar Aco Risticevic