Jedan muskarac,vise zena – Zasto je Bog to dopustao nekad?

Tacna je informacija da su nekada (pojedini) ljudi imali i vise od jedne zene. Iako je Bog stvorio covjeka da zivi sa jednom zenom,znali smo vidjeti i da postoje kroz Stari zavjet i situacije gdje se jedan covjek ozeni vise puta.

NAJPOZNATIJI PRIMJER je car Solomon,koji se zenio u toku svog zivota cak 700 PUTA.
Iako danasnji muskarci to povezuju sa nekim pozudama,kojima bi opravdali svoje zelje za mnogo zena,BITNO JE ISTACI da je SOLOMON imao 700 zena a ne 700 zena lakog morala ili prostitutki,ili bolje receno to su bile zene koje je on DOZIVOTNO IZDRZAVAO,HRANIO,OBLACIO,OBEZBJEDJIVAO DOM.

U staro vrijeme cesto su se desavali ratovi,gdje su svi muskarci bili na borbenim linijama,a mnogo njih je ginulo te su zene ostajale udovice ili jednostavno receno BIO JE CESTO NEDOSTATAK MUSKARACA.

U tadasnje vrijeme,zene nisu radile i zaradjivale za svoj zivot,pa su pri nedostatku muza bile izlozene pritisku,odvodjenje u roblje ili cak su odvodjene  u prostituciju,pa im je zbog takvih teskih situacija bio naravno bolji izbor da se udaju,a i zbog nedostatka muske populacije da budu jedna od vise zena jednom muskarcu
.