Intervju o istoriji : Miroljub Petrovic

U ovom razgovoru mozete procitati poucne odgovore g.Miroljuba Petrovica ,direktora Instituta za nacionalnu istoriju o vrlo zanimljivim temama iz istorije.

Aleksandar : Da li su Srbi,Bosnjaci I Hrvati od istih predaka I kad se po Vasem misljenju pocinju ova tri naroda razdvajati na razlicite skupine?
Miroljub: Svi poticu od istih slovenskih predaka,ali pod prijetnjom gubitka zivota,a neki zbog privilegija,prelazili u katolicanstvo I islam. Proces prelaska u katolicizam je narocito zapoceo od devetog vijeka,kada je papa stvorio Franacko carstvo  I ustolicio Karla Velikog da nasilno namece katolicizam svim narodima Evrope.

Aleksandar : Da li je tacna informacija da su do 1973.godine Srbi naseljavali cijelo podrucje danasnje Makedonije pa cak I cijeli sjever Grcke kao sto tvrdi istoricar Radovan Damjanovic?

Miroljub : Srbi su naseljavali cijelu danasnju Grcku I cijelu danasnju Tursku a u srednjem vijeku Grka prakticno nije bilo u Grckoj. Sam Herodot,kao otac istorije,kaze da su Grci porijeklom malo pleme egipatskih idolopoklonika koji su dosli na teritoriju danasnje Grcke,gdje su zivjeli Sloveni,ali su uspjeli da ih asimiliju kako to inace biva kroz istoriju,kada bolji narod ne cuva svoju tradiciju,dodju gori od njih pa ih asimiluju svojim idolopoklonstvom. Grcki trgovci su bili visoko pozicionirani  u turskom carstvu I koristili su sva sredstva da poniste slovenski (srpski) narod I da ih preobrate u Grke. To je konacko poslo za rukom 1830.godine kada su dobili drzavu I izvrsili stravican duhovni genocid nad ostalim narodima u novoj drzavi. To nastavljaju I danas da rade.

Aleksandar : U jednoj tv emisiji ste izjavili da ste protiv monarhije kao drzavnog uredjenja. Zasto?

Miroljub : Biblijski koncept uredjenja je teokratija,gdje se primjenjuuju zakoni pravde dati u Bibliji. Monarhija je oblik drzavnog uredjenja gdje mafija I tajkuni vode drzavu,a kralj je klovn koji glumi kulturu I prefinjost u velikoj raskosi ,zato sto zaglupljen narod voli I masta da I oni mogu tako da zive.

Aleksandar : Da li bi Srbi bolje prosli pod Turcima da su otpor pruzali diplomatijom ili je ustanak bio jedini izbor?
Miroljub : Jevreji su tursku okupaciju zvali ‘’zlatno doba’’ jer su postovali vlast I zivjeli odlicno,radili posao,ispovjedali vjeru I niko ih nije dirao. Pravo stradanje Srba pocinje protjerivanjem Turaka iz Evrope kada novi okupatori (katolicke drzave) vrse stravicne pogrome nad Srbima u dva svjetska rata,nametanjem komunizma ,kao I ratovima 90tih koji I dalje traju.

Aleksandar : Da li je po Vasem misljenju ,srpsko ‘’ne’’ Hitleru bilo velika greska?

Miroljub : Naravno da je bila greska,posljedica te greske je bio stravican genocid nad Srbima I razaranje drzave. 

Aleksandar : Kako komentarisete mnoge istorijske udare I napade na Srbe ,Izraelce I tolike pokusaje sloma ruskih carstava?

Miroljub : Uzrok je uvijek bio isti a to je neprihvatanje religije rimske crkve I nepokoravanje istoj. Danas se svi narodi I drzave mogu podijeliti na dvije grupe – oni koji su pokoreni rimskoj crkvi I papi I oni koji nisu pokoreni.


 Aleksandar : Hitler je imao omazdu prema jevrejskom narodu od pocetka svojih politickih aktivnosti. Prema nekim navodima pedeset hiljada jevreja je bilo uticajno u tadasnjoj Njemackoj koja je imala preko 60 miliona stanovnika…Da li je to bio zaist arazlog da se Hitler obracuna sa jevrejima ili je obracun bio ideoloske prirode? Miroljub : Hitler je bio otrovan antisemitizmom,kao I ogromna vecina ljudi u Austriji I Njemackoj koji su bili pod stravicnim uticajem i indoktrinacijom rimske crkve. Iako je mrzio rimsku crkvu,kao korumpiranu I pokvarenu,mrzio je jevreje I slovene,pa ga je rimska crkva iskoristila da pocini genocid nad ovim narodima jer nisu bili pokoreni istoj. 

Aleksandar : Postoji u svijetu odbojnost prema Jevrejima I Srbima…Zasto su se I Romi nasli na ‘’udaru’’?

Miroljub : Nisu se nasli Romi nego Cigani,oni koji zive jako prljavo,nevaspitano I neuredno. Romi su dostojanstven narod a cigani su pripadnici svih naroda koji zive izuzetno neuredno I prljavo. Podsjeticu da je Hitler zatvorio sve gej klubove u Njemackoj ,dakle imao je neki osjecaj za moral.

Ovim putem preporucujemo I studije na Institutu za nacionalu istoriju,uz ostavljen link sajta,pa jos jedno pitanje ,koje se oblasti istorije obuhvataju na studijama?

Miroljub : Obuhvata se istorija od stvaranja svijeta do danas,sa akcentom na srpsku nacionalu istoriju. Link sajta KLIKNITE OVDE