Da li je Isus BOG?
Kad se spomene Isus medju drugim religijama,cesto se vidi da ne negiraju njegovo postojanje,nego samo njegova Bozanska priroda.
Mnogi od njih kazu da ni po Bibliji Isus nije Bog nego samo covjek kojeg je Bog poslao u ''misiju''. Medju takvima su najcesce muslimani pa i ''hriscanska'' grupa jehovnih svjedoka koji su vrlo opasna i lukava sekta. Najcesce ljudi mjesaju i izvlace to da se Isus molio Bogu dok je bio na zemlji,pa slijedi pitanje kome se molio ako je on Bog?
Kljucna stvar je u tome da je Isus na zemlji bio samo COVJEK ,rodjen u ljudskom oblicju,odrekao se bozanske prirode da bi se rodio i stradao kao covjek.

Molio se Ocu - Sveto Trojstvo je sacinjeno od Oca,Sina i Svetog duha. Najbolji Biblijski stih koji govori o Trojstvu nalazimo u Mojsijevoj knjizi Postanka ,u kojoj se opisuje Bozije spaljivanje Sodoma i Gomora ,sumpornim i vatrenim kuglama
'' I spusti Bog sa Neba Bogu na zemlji dazd od sumpora i ognja'' .

 Isus se pojavljivao i u starom zavjetu kao jedan od 3 andjela i posjetio Sodom (grad nemorala i ostalih gadosti). Isus je od Boga na Nebu (Oca) trazio da spusti vatru ,Bogu na zemlji (Njemu Isusu) Ovo pojavljivanje je bilo u vrijeme Avrama,kada su se pojavila tri ''covjeka'' ,ali Avram je odmah znao da to nisu ljudi,nego Andjeli u ljudskom obliku. Jedan od te trojice je bio Isus.

Dakle pojavljivanje i prije pocetka Novog zavjeta,i prije rodjenja Isusa kao covjeka u Vitlejemu. Da li je Isus ucestvovao u stvaranju SVIJETA?
I rece Bog: ''Nacinimo covjeka na svoju sliku, sebi slicna, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci – svoj zemlji – i svim gmizavcima sto puze po zemlji'' 
(Biblija - Prva Mojsijeva,glava 1,stih 26)
 Da li je ovde u pitanju Trojstvo i da li ovo potvrdjuje da je Isus bio i u vrijeme stvaranja svijeta,tj da on postoji od vjecnosti? Poslednja knjiga Biblije,poznatije kao Otkrivenje imamo Isusovu dobro poznatu recenicu u kojoj kaze
''JA SAM ALFA I OMEGA,POCETAK I SVRSETAK'' (Otkrivenje 1.glava stih 8) a iz tog teksta vidimo da Isus zaista jeste tu od pocetka, da je ucestvovao u stvaranju i kreiranju svijeta, i da ce tu biti do kraja. Iz toga vidimo da On nije samo poslanik koji je rodjen prije 2 milenijuma,nego je Bog koji je postojao kroz vjecnost ,koji je samo rodjen kao covjek prije 2000 godina,da ispuni ''zadatak'' na Zemlji i da se vrati u svoju Bozansku prirodu.

Pise : Aleksandar Aco Risticevic
jesus