Читате Свето писмо? Очекујте критике.
Људи најбоље прихватају људе без мозга а можда и боље оне којима полуписмени могу управљати.

Тачније речено,ако сте онакви каквим би Вас људи хтјели видјети ,по њиховом калупу,за њихове потребе.

Лично сам био присутан када људи хвале разбојнике,лопове,конзументе марихуане и сличних опијата,те алкохола те малтретирања жена, али су у шоку били што је њима позната особа почела да чита Свето писмо те су констатовали да се те особе требају ријешити

Све се то могло чути у мојој близини,али сам остао неутралан,јер како Христос рече ''не треба бацати светињу пред свиње,јер ће је изгазити а ништа нећеш постићи.''

Јасно је да је страријим генерацијама које су одрастале у вријеме комунизма било теже да се едукују о Светом писму,као што је било тешко и првим Хришћанима у експанзији Римског царства.
Данашњи западни свијет уз помоћ својих злих сила,перфидно и лукаво улазе у све поре Хришћанства да га поткопају изнутра што је и лукавије од тога да нас униште као људе кроз ратове. Овако ћемо постати као и они,а онда немају потребу ни данас убијају. Кроз своје филмове и сво холивудско смеће су људима створили слику свијета у којем влада материјализам,сотона и демони ,као и врачаре су нешто што је ''занимљиво'' ,показивање сатанских симбола је тренд за западне државе,а кроз филмове и лукаво испирање мозга новим генерацијама је довело дотле да је истина постала толико страна људима да они не желе ни да је чују а камоли да повјерују у њу. 
Ништа необично. И сам Христос је рекао да је ''Кнез овог свијета сотона''. Читав свијет се својим начином живота зближава са Луцифером,па самим тим је неко ко чита Свето писмо,неко ко се занима за теме здравља,природе,историје,религије и слично,за овакав свијет постао неки чудак,што је и очекивано,јер Хришћани нису на свом терену ,јер је терен окупиран (привремено).


Има једна изрека која каже ''Ђаво напада будне''. Оне који су на кољенима нема потребе ни да  напада јер логично,већ су побјеђени. 

Сјетимо се како је Христос који је био Бог у тијелу човјека,прошао кроз свој живот на земљи?
Одбачен,избјегаван,нападан од свих па чак и од религијских вођа тј рабина тадашњег Израела.

Зашто? Зато што је причао истину. Зато што је људе повезивао са извором живота,а шта ''кнез овог свијета'' не дозвољава преко својих поданика. Aко поданици лошег система,или зла не могу да вас униште онда могу да вас заобилазе и прогласе персоном нон грата. Као што се ради на индивидуалном нивоу али и на државним и глобалним сценама,гдје систем западне римске цркве не успјева да  успостави свој систем вриједности,ту највише задиру (Србија,Рс,Русија,Кина,Израел и сличне земље које не прихватају западни систем живота али се упркос свим притисцима ове земље бране физички па чак и када имају много јаче непријатеље)

ДА СЕ ВРАТИМО НА СРЖ ТЕМЕ...


Постоје људи који када почну читати Свето писмо,добијају овакве и сличне критике :

''ТО НИЈЕ ЗА НАС ТО ЈЕ ЗА ЈЕВРЕЈЕ''
( Сви Хришћани су проистекли из јеврејеске религије ,тј јудаизма,и то је народ који је Бог одабрао као свој,којима је Бог основао државу Израел,и који ће опет бити окренути правом Богу,тј Исусу. Стари завјет јесте писан јеврејима,јер у то вријеме још нису постојали Хришћани. Нови завјет је писан за све који желе да живе по Божијим начелима)

''НЕ МОЖЕМО МИ ТО САМИ ЧИТАТИ,БЕЗ ДУХОВНИКА''
Ово је настало' са двије стране. 
Прва страна овога је од стране западне ватиканске црвке,која је забрањивала чак и студентима теологије да читају Свето писмо ,јер су се многе ствари ''косиле'' са њиховим учењима,рецимо о опраштању гријехова,гдје су они много профита направили наплаћивајући од људи да им Папа опрости гријехове,до тих учења о тзв чистилиштима и слично,а знали су да ће свако ко прочита Свето писмо бити упућен у то да је истина на другој страни од онога што њихова црква проповједа. 
Друга страна ове приче је да су некада Срби ,као и сви народи имало врло мало писмених људи,па су се окупљали око свештеника који су знали да читају,да би били упућени у оно што Библија говори. Дакле некада људи нису имали Божију ријеч на дохват руке,али су ишли да им неко чита,а данас имамо све на дохват руке,али људи све одбацују. И то је разлог што  су некада свештена лица читала људима Свето писмо,а зашто би данас свештеници морали да читају људима свето писмо,ако сви знамо читати? 
Бог је објавио Библију преко одређених људи, људима који су били пастири,обични трговци итд,дакле сви су могли разумити чак и прије више хиљада година.

''НИСМО ПОПОВИ ДА ЧИТАМО СВЕТО ПИСМО''
Много људи ће изнијети овакве аргументе. Људи сматрају да је Свето писмо за неке црквене вође али оно је написано за разумјевање свијета и шта како функционише на њему,било то добро или лоше дешавање. 
Оно је упутство за употребу живота и за свештенеика и владара,трговца,земљорадника,пастира,мужева,мајки,дјеце и свега осталог.

''ЧИТА СВЕТО ПИСМО,КО ДА ЈЕ У НЕКОЈ СЕКТИ''
И овакве критике се могу чути од људи који не познају тематику. Није ни чудо јер су овако називали и Христа који је донио истину и право проповједање прије 2000 година,па су га тадашњи рабиини проглашавали за секташем који не познаје рабинска правила и јудаизам. Има ли бољи начин да се они који говоре истину одбаце од људи. Прогласити их неким секташима,људи који не знају ни како ни зашто,од саме те ријечи ће се запитати зашто да се баве овим темама ако ће их неки појединац тако назвати.
Постојала је једна група звана Богумили који су били распрострањени претежно у источној Србији. Ватикан их је прогонио,али они су се држали своје приче. На крају је Ватикан схватио да је најлакши начин да их се ријеши,је тај да шире пропаганду да су они секташи,издајници,преваранти и тако их је и сам народ са тих просотра почео истријебљивати и одбацивати.
Када се људима годинама убацује у главу лаж,они је толико прихвате,да ће било ко ко дође са иститном и правим аргументом бити одбачен,јер га неће моћи побједити на други начин - вербално,јер су сви докази у Светом писму аргументовани и доказани.

''ТО НИЈЕ ПИСАО БОГ ТО СУ ПИСАЛИ ОБИЧНИ ЉУДИ''

Постоје примјери гдје Бог директно разговарао са људима,а људи записивали,попут Мојсијевих 5 књига у Библији. Постоји и начин када је Бог кроз визије давао путоказе људима,а постоје и они текстови који су писани надахнути Светим духом. 
Бог није писао директно ,али је писао преко људи који су били на Божијој страни.
Ако узмемо толики број аутора у Библији,а сви текстови се апсолутно подударају,и ако узмемо у обзир да је писана у великом временском раздобљу,схватамо да је то морало све изаћи из једног УМА.
Да је писало 20-30-40 људи једну књигу у великом временском раздобљу,а да нису били надахнути од ЈЕДНОГ БОГА,ти текстови би били пуни контрадикција,и различитих схватања.
Треба имати у виду и Старозавјетне најаве Христа,његов долазак,његова дјела и до најситнијих детаља описан његов живот,и када упоредимо после записе како је он живио,видимо да је све онако како је писано и много вијекова уназад.

''Шта ће ти Библија,и да је истина,шта ће ми то,како смо настали,како ћемо умријети итд''

Сви људи на свијет долазе и улазе у ''воз'' звани живот. Веома је битно знати своје поријекло. Не знати како је човјек настао,је и када би било који човјек био неупућен ко су му отац,мајка,баба,гдје се родио итд. Ако смо од рођења укрцани у ''воз'' који иде,веома је битно знати и куда идемо. као што је битно знати да смо настали од Творца веома је битно знати и да ћемо се једног дана сусрести са нашим извором живота. 
Родитељи - Преносиоци живота
Бог - Давалац живота.

Људи су се ,нарочито на овим просторима кроз школе које су биле заиста Хришћанске едуковали од малих ногу,о правом начину живота,нису имали Дарвинову теорију,нису уништавали дјецу са лажним информацијама о животу,и Срби су имали јаке људе способне за живот и одбрану отаџбине. Уласком западњака на наше просторе,дјеца се уче да су настала од мајмуна,уче се материјализму,дешава се психичка окупација коју људи прихватају већински,дају им се лажна богатства у виду пара,а духовно Срби падају пред лажним сјајем западних представа.Постоје искуства људи који су имали чак и тешке снове када су се први пут окренули Светом писму,што је доказ да постоје и ''натприродне силе'' које ометају пут ка истини. Препоручујем књигу ''Мој бијег од демона'' од Роџера Норна, коју можете скинути у ПДФ библиотеци на овом сајту.